Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mısır’daki gösterilerde bir ölü

Başkent Kahire'de 529 Müslüman Kardeşler üyesine verilen idam cezasını protesto eden darbe karşıtlarına güvenlik güçleri müdahale etti. Çıkan olaylarda bir gösterici hayatını kaybetti.



Mısır SaÄŸlık Bakanlığı, Kahire Üniversitesi yakınlarındaki protestolara güvenlik güçlerinin müdahalesinde sekiz göstericinin de yaralandığını duyurdu.

Bakanlığın açıklamasına göre, Åžarkiyye ilindeki Zekazik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi giriÅŸinde düzenlenen gösterilerde ise 16 kiÅŸi yaralandı.

Açıklamada göstericinin ölüm nedenine iliÅŸkin bilgi verilmedi.

Ä°çiÅŸleri Bakanlığı ise,"Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı'na üye kiÅŸiler ile Kahire Üniversitesi'nde aynı teÅŸkilata mensup bir grup öÄŸrencinin, Nahda Meydanı'nda eylem yapmak için Giza bölgesinde yol kestiÄŸi, molotofkokteyli attığı ve bölge sakinleriyle çatışmaya girdiÄŸini" bildirdi.

Güvenlik güçlerinin grubu dağıtmak için göz yaÅŸartıcı gaz kullandığı belirtilen açıklamada ÅŸu ifadeler kullandı:

"Çıkan olaylarda Ezher Üniversitesi Hukuk Fakültesi öÄŸrencisi hayatını kaybetti, aralarında emniyet güçlerinin de bulunduÄŸu 4'ü üniversite personeli, 3'ü lise öÄŸrencisi 12 kiÅŸi yaralandı." 

'Polis göstericilere ateÅŸ açtı'

Anadolu Ajansı'na konuÅŸan Darbe Karşıtı ÖÄŸrenciler Hareketi'nin sözcüsü Ahmed Ganim ise, gösteri yapan öÄŸrencilere güvenlik güçlerinin 'sert müdahale ettiÄŸini' ifade ederek, "Polisin açtığı ateÅŸ sonucu başına kurÅŸun isabet eden bir öÄŸrenci hayatını kaybetti, çok sayıda öÄŸrenci de yaralandı" dedi.

Mısır’daki protestolar Mısır’daki mahkemenin 529 Müslüman KardeÅŸler üyesine verdiÄŸi idam cezasının ardından daha da arttı. Ä°dam cezasına dünyanın birçok kesiminden tepki geldi.

Darbe karşıtı MeÅŸruiyete Destek Ulusal Koalisyonu, taraftarlarına 26 Mart ÇarÅŸamba günü gösteri çaÄŸrısı yapmıştı. Koalisyon, yayınladığı bildiride hedefin Tahrir ve Rabia meydanlarına girmek olduÄŸunu açıkladı.

Mısır’da 3 Temmuz 2013’te gerçekleÅŸen sivil destekli darbe, Müslüman KardeÅŸler kökenli CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi’yi görevden uzaklaÅŸtırmıştı.

2014 Ocak ayında yapılan referandumda elli kişilik Anayasa Komisyonu'nun hazırladığı anayasa taslağı kabul edildi.

Daha sonra geçici CumhurbaÅŸkanı Adli Mansur yol haritasında deÄŸiÅŸikliÄŸe giderek cumhurbaÅŸkanlığı seçimlerini öne aldığını açıkladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.